18 juni 2014
Nieuw Zeeland
a
A
Zuideiland trip
Ondertussen ben ik veilig aangekomen op het Zuidereiland. In het Zuidereiland reis ik rond met een bus die stops heeft door het Zuidereiland. Op elk punt kun je stoppen en daar zo lang mogelijk blijven. Daarna stap je weer in de bus tot de volgende stop. Met de bus ben ik begonnen in Christchurch. Samen met 5 andere interns (Janna, Petra, Rick, Wouter en Stefan) zijn we begonnen aan onze trip.
De eerste dag de bus gepakt richting Kaikoura, onze eerste stop. Kaikoura staat bekend om de vele zeehonden en dolfijnen. Die dag zijn we meteen begonnen met slecht weer. De hele dag hebben we regen gehad… Toch maar een wandeling gemaakt naar de zeehonden kolonie. Een wandeling van 1 uur heen en 1 uur terug. Liepen we daar wat rond te dwalen over het strand, zeiknat te worden. Maar uiteindelijk heel veel zeehonden gezien + een dode.
De dag erna doorgereden naar Picton. Onderweg gestopt bij een waterval waar heel veel baby zeehondjes zaten! De baby zeehondjes zitten daar maar voor een bepaalde tijd dus we hadden geluk! Verder heeft het alweer de hele dag geregend… Gelukkig hadden ze een jacuzzi bij het hostel en Shrek films. Dus we hebben ons daar de hele dag mee vermaakt. In Picton had je ook een Nederlandse bakkerij. Dus ik had eindelijk weer een kersenflap en een boterkoek!
De volgende stop was Abel Tasman. In Abel Tasman zijn we met een watertaxi afgezet bij een strand. Die dag waren er heel veel golven op zee dus super leuk met zo’n klein bootje rondvaren. Eenmaal op het strand hadden we nog een mooie wandeling van ongeveer 13 km terug naar het hostel. En het was eindelijk gestopt met regenen!! ’s Avonds nog een drankspel gedaan want om 12 uur was het Petra’s en Stefans verjaardag.
Vanuit Abel Tasman reden we door naar Punakaiki. Voordat we er waren snel een stop gemaakt bij de Pancake Rocks. Het heet de Pancake Rocks omdat de rotsen uit verschillende lagen is opgebouwd. Zo lijkt het of je een hele grote stapel pannenkoeken hebt. Daarna snel naar het hostel. Dit keer hadden we ons eigen privéhuisje, super leuk hostel! Snel naar het strand gelopen en net op tijd voor de zonsondergang. ’s Avonds weer terug naar de zee gelopen met volle maan. Hebben we daar met z’n alle op de rots gezeten en naar de zee gekeken, met zulke hoge golven!
Daarna door naar Franz Josef. Daar zaten we dan om 6:45 uur ’s ochtends klaar voor de voetbalwedstrijd Nederland-Spanje! Ja, ook hier wordt het op de voet gevolgd. De wedstrijd was 9 uur afgelopen en 9:15 moesten we verzamelen voor de gletsjer tour. Die dag gingen we met z’n alle in de helikopter en werden we afgezet op de Franz Josef Glacier. 3 uur rondgelopen over de gletsjer en super gave dingen gezien. Vooral wat later met de wandeling toen de zon doorkwam. Met een strakblauwe lucht en super wit ijs! Na de tocht weer opgehaald door de helikopter en weer beneden op de berg afgezet. Heeel gaaf!
Na de gletsjer zijn we met z’n alle naar de Hot Water Pools geweest en hebben we daar 2 uur rond gehangen. ’s Avonds in het café de All Blacks (rugby) gekeken en wat gedronken.
De dag erna afscheid genomen van de groep en ben ik weer alleen verder gegaan. Op dit moment zit ik in Wanaka! Wanaka staat bekend om Lake Wanaka, een 45km lang meer omringd door bergen. 20 juni ga ik door naar Queenstown. Daar kijk ik heel erg naar uit!